Sundby børnehave

Sundby Børnehave blev oprettet den 1. oktober 1925 af Frk. Elisabeth Klixbøl, som ejede huset vi bor i. I dag er børnehaven en selvejende institution, som er tilsluttet Landsforeningen ”Frie børnehaver og fritidshjem”. Men Københavns kommune står for den daglige drift. Børnehaven en del af klyngesamarbejdet Lumix. Det består af fire institutioner der har valgt at arbejde sammen. Sundby Børnehave, Simon Peters børnehave, Labyrinten og Fritidscenter 4-syd. Ledelsen består af en klyngeleder og fire pædagogiske leder. En fælles bestyrelse og et forældreråd på hver institution. 

Beskrivelse af institutionen
Børnehaven ligger i en hyggelig gammel villa i Eberts Villaby, centralt beliggende på Amager, nær ved Amagerbrogade. Huset er i 4 etager, med garderobe og toiletter i kælderen, 2 stuer i stueetagen, 1 stue på første sal samt køkken og personalerum på 2 sal. Vi har en lille, men god legeplads. Der er legestativ og sandkasse i den ene ende og en lille fodboldbane samt gynge og vippedyr i den anden ende. Vores nærmiljø byder på mange muligheder for små ture til andre legepladser. 

Børnenormering
Vi er normeret til 56 børn, heraf 12 småbørn fra 2 til 3 år og 44 børnehavebørn fra 3 til 6 år. De er fordelt på 3 aldersintegrerede stuer. Stjernestuen med 16 børn, Solstuen med 20 børn, som bor i stuen og Månestuen med 20 børn der bor på 1. sal. 

Sprogpladser
Vi er blevet udpeget til at være sprog institution af Københavns Kommune. Vi har derfor reserveret 6 pladser til børn der har 2 fremmedsprogede forældre og derfor har brug for en ekstra sproglig indsats.